En Vogue I

Vandaag kwam ik op internet een interessante weblog tegen voor textielliefhebbers. Deze weblog wordt door Marieke Rietbergen bijgehouden. Ze houdt de lezer op de hoogte van wat er zoal gebeurt in de modewereld en de creatieve industrie. Zo schreef Marieke op 2 augustus 2005 een log over de modetentoonstelling Modes en Miroir: la France et la Hollande au temps des Lumières die in Parijs was. Een tentoonstelling die laat zien dat de Parijse mode toen al belangrijk was voor de mode die de Nederlanders droegen. Zo kochten Marie-Antoinette en prinses Wilhelmina regelmatig bij Rose Bertin in Parijs. Nederland volgde in die tijd, de 18e eeuw, de internationale tendensen, maar door de handelscontacten met de VOC kwamen er ook fraai bewerkte stoffen ons land binnen. Kijk maar naar de Hindelooper vrouwendracht. Deze was zeer kleurrijk door de combinatie van gebloemde (sitsen) en geruite (Oost-Indische en bonte) stoffen. Deze expositie is in samenwerking met het Gemeentemuseum Den Haag samengesteld. De tentoonstelling in Musée Galliera is afgelopen maar is nu te zien in Den Haag. Niet alleen kostuums, maar ook accessoires, schilderijen en prenten zijn er te bewonderen.
De weblog van Marieke heet Creative Cloggy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *