Textielakkoord

In het NRC Handelsblad las ik dat China en de Europese Unie een akkoord hebben bereikt in het conflict over de Europese import van Chinees textiel. Het gaat om zo’n tachtig miljoen bh’s, truien, en andere Chinese kledingstukken die nu liggen opgeslagen in de Europese havens of die onderweg zijn naar Europa. Het ziet er naar uit dat China in de toekomst de grote marktleider zal worden. Erg jammer dat in Nederland de textielindustrie is/wordt kapot gemaakt. Zo bestaat er op dit moment de kans dat de laatste kantfabriek in Nederland zijn deuren moet gaan sluiten. Het is niet meer rendabel om de fabriek draaiende te houden. Als deze kantfabriek verdwijnt, verliezen we weer een stukje Nederlands cultureel erfgoed. Triest!

1 gedachte op “Textielakkoord

  1. ja, je kunt 100 x nee-stemmen tegen de Europese grondwet: hun regels gelden toch gewoon voor nl. balen!
    groetjes
    ps linken is ok natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *