Boekenmarkt

Soms kom je op een boekenmarkt aardige boekjes tegen. Zoals het boekje: ‘De schat van den Visscher’ geschreven door Wilh. Riem Vis. Ik vind het extra waardevol als er gegevens ingeschreven zijn. In ‘De schat van den Visscher’ lees ik dat het een kerstcadeautje was:
Aan Johanna en Cornelia Huiskamp. Kerstfeest 1898. Het interessante van dit boekje is dat op de kaft en op de eerste pagina een kleurenafbeelding staat van de Markerdracht zoals die toen was. Het verhaal gaat over het vroegere eiland Marken, een plaats waar ik graag kom. De kleding en het handwerk boeit me. Als je in Marken bent ga dan beslist even naar het Marker Museum.

1 gedachte op “Boekenmarkt

  1. ja, daar ben ik 2 jaar geleden of zo nog eens geweest: en heb daar zo’n borduurboek met marker motieven gekocht! hartstikke leuk. ook de kinderen vonden dat al leuk.
    gelukkig.
    groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *