Treinen

Kinderen hebben iets met treinen! Thijmen had al op zeer jeugdige leeftijd een fascinatie voor de treinen. Gelukkig wonen we niet ver van het station, zodat we regelmatig een fietstochtje richting het station konden maken. Op het perron aangekomen stond Thijmen als klein jongetje, met grote ogen vol verbazing, naar de treinen te turen die in een razend snel tempo aan zijn neus voorbij gingen. Zoef, weg was de trein. Uitstapjes met de trein maken hoorde er ook bij, zoals het Spoorwegmuseum bezoeken. Maar een paar uur stil zitten, als je zo jong bent, viel niet altijd mee. Gelukkig was er dan de oudere zus die samen met je de hele trein wilde doorzoeken naar een eventuele achtergelaten krant.
De ’trein’ was zelfs doorgedrongen tot in zijn slaapkamer.
Maar Thijmen is nu 12 jaar, heeft net de basisschoolperiode afgesloten, en een nieuw hoofdstuk breekt in zijn leven aan waardoor ook de belangstelling voor de treinen verdwijnt!

1 gedachte op “Treinen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *