Breien

Breien staat volop in de belangstelling. Maar toch kan ik dit kind, dat zo treurig kijkt, begrijpen als ik de tekst lees: ‘Life would be so much nicer if my mother would only stop knitting.’ Deze zin brengt me terug naar mijn jeugd. Ik moest direct denken aan de gebreide borstrokken, onderbroeken, sokken, truien en rokjes die ik vroeger heb gedragen. En als er een gaatje in kwam, werd het natuurlijk gestopt. Het motto was om alles zo lang mogelijk mee te laten gaan. Waren de gebreide spulletjes te klein geworden dan was de volgende stap om alles uit te halen, garen nat te maken en op te winden op een houten broodplank (om kreukels tegen te gaan) en weer te gebruiken voor een nieuw breiwerk. En zo ging dat jaren door. Al met al heb ik teveel gebreide kleding gedragen. Conclusie: voor mij geen gebreid goed meer aan mijn lijf!

2 gedachten over “Breien

  1. Ik heb het inmiddels ook gelezen. Toch wel een leuke trend. Maar net als jij heb ik ook altijd gehandwerkt. Alhoewel ik volgens het artikel dan wel een crea-bea ben die de meeste dingen gewoon van een patroon maakt.
    Groeten van Annette

  2. ook ik heb veel gebreide kleren gehad, tot ondergoed en toe en als dat in het water kwam werd de broek langer en langer, vreselijk. Het enigste wat ik altijd wel graag aan wilde trekken waren de gebreide truien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *