Stitch ’n Bitch

In het NRC Handelsblad werd afgelopen zaterdag een hele pagina gewijd aan vrouwenh@ndel; zelfmaakmeisjes beginnen op internet een eigen winkel. In dit artikel lees ik dat handwerken al enige tijd geleden herontdekt is. Sinds sterren als Madonna zijn gesignaleerd met breiwerkjes is er weer een afzetmarkt voor gloednieuwe breiboeken en breipatronen. In Amsterdam en Utrecht komen wekelijks de zogeheten Stitch’n Bitch-groepen bijeen. Het zijn eigentijdse breiclubs waar, overwegend, vrouwen tussen de vijfentwintig en vijfenveertig jaar op afkomen. Als familie en vrienden voldoende zijn voorzien van alle breiwerkjes, handwerkjes, dan kan een volgende stap een webwinkel zijn.
Volop informatie te vinden op de Breipagina, Stitch’n Bitch pagina en Craftygirlssite.

Handwerken heb ik niet herontdekt, het hoort al jaren en jaren bij mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *