Frits Abrahams

Zodra het NRC Handelsblad op de deurmat valt, wil ik als eerste de column Dag, op de achterpagina, van Frits Abrahams kunnen lezen. Abrahams is één van de betere columnisten! Nu kreeg ik vandaag de kans, en die laat je dan niet liggen, om naar een lezing/interview van Frits Abrahams te gaan in het kader van de Literaire Zomer. Abrahams werd geïnterviewd door zijn neef en journalist Marcel Abrahams. De voorbereidingen van de jonge journalist Marcel waren uitstekend. Het was een genot om nu eens naar een interview te luisteren waar men elkaar niet telkens in de rede valt. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een aangename middag was. Zelfs het weer liet zich van de goede kant zien. Was ook nodig, anders hadden we met z’n allen in de regen op de trap moeten zitten!

Ruim honderd columns van Frits Abrahams zijn gebundeld in het boek ‘Liefde en ander leed’. Met plezier zal ik dit gesigneerde boek lezen. En af en toe zal ik met mijn gedachten afdwalen naar de middag van 28 augustus 2005.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *