De Blonde Pater

Nijmegen is de oudste stad van Nederland en bestaat 2000 jaar. Dit kan een leuke reden zijn om naar deze stad te gaan. Maar ik ging er heen om een dagje te winkelen. Er is een groot aanbod aan winkels. Blijf dan niet alleen in het centrum, waar je alle bekende zaken aantreft, maar ga eens verder kijken. In de oudste winkelstraat, Lange Hezelstraat, is een aantal leuke winkels te vinden. In de Houtstraat kwam ik terecht bij Zus & Zo keukengerei, een paradijs voor de kookliefhebber. Hier kreeg ik de tip om vooral naar de aardige winkeltjes achter de Sint Stevenstoren te gaan. Deze zijn in verschillende Kanunnikenhuisjes gevestigd.

Als ik in Nijmegen ben ga ik steevast voor de koffie met appeltaart naar de Blonde Pater, Houtstraat 62. Heerlijk, die appeltaart. Maar tot nu toe gaat er niets boven mijn eigen gebakken appeltaart. Als je uitgewinkeld bent, ga je op de terugweg weer even langs de Blonde Pater voor een ‘Bagel Olijfje’; een joods broodje met een gat erin. Op dit broodje komt creamcheese met olijventapenade.

Meer informatie over de oudste stad van Nederland is te vinden op Nijmegen 2000 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *