Evert Thielen

Nog niet naar de expositie van Evert Thielen, in het Noordbrabants Museum, geweest? Snel doen! Het is absoluut de moeite waard. Ga op zaterdag of zondag. Evert Thielen geeft op die dagen een lezing. Hij vertelt enthousiast over zijn werk. Ik heb genoten van zijn verhaal. De tentoonstelling is nog tot en met 4 september 2005 te zien.

In een periode van twintig jaar schilderde hij vier imposante veelluiken. Twee van deze metershoge en brede stukken zijn in het museum te zien: De Schepping (1991) en Het Verlangen (2002). Mijn favoriete veelluik, Unified (1996) in opdracht van Douwe Egberts/Sara Lee geschilderd, is er niet te zien. De laatste keer dat je Unified kon bekijken was in het Cobra Museum in Amstelveen, 2002. Sara Lee wil het niet meer uitlenen.
Verder zijn er op de tentoonstelling ongeveer 65 schilderijen te zien. De vrouw is altijd Thielens belangrijkste thema geweest, zowel in de vorm van portretten, als op de veelluiken en op de vrije schilderijen.

Het kijken naar kunst is ontspanning, het kijken naar de schilderijen van Evert Thielen een feest.

3 gedachten over “Evert Thielen

 1. Ik zou heel graag naar een expositie van Evert Thielen gaan maar zou iemand mij kunnen vertellen of er een expositie is in 2006 en waar en wanneer? Alvast bedankt voor de evt. info.
  Groeten Lonneke

 2. Ik zou graag willen weten wanneer er weer een expositie komt.
  Groeten,
  inge

 3. @inge leuring, geen idee! Er komt niet zo vaak een expositie van Evert Thielen. Hij heeft een website waar zijn exposities op vermeld staan. Zodra er een nieuwe tentoonstelling komt, zal deze zeker op zijn site komen te staan:
  http://www.evertthielen.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *