Meisjesschool 18e eeuw


MaaikeW: ‘Het huidige lustrum van MerkWaardig herinnert me aan de tentoonstelling in 2003 waar voor het eerst een van mijn merklappen te zien was. Het laatste wat ik publiceerde – dankzij jou – was in Handwerken zonder Grenzen no. 189, het schaakbordmotief met de troostende woorden van koning Willem-Alexander. Op verzoek van de campingeigenaresse borduurde ik een tweede exemplaar voor achterblijvers van een gezin omgekomen bij de MH17. Ik kreeg er een “dankjewel” en knikje voor, voor vakmanschap en ambacht, noeste uren concentratiewerk (40). Mijn man zegt dat het mij siert wat ik heb geborduurd. Ik moet aan de meisjes van toen denken in het weeshuis, altijd je best doen om iets te bereiken zonder dat je daar van verzekerd bent maar je vertrouwen geef je.’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *